Värt att veta när du ska flytta inom Norden

Att flytta inom Norden kan vara en spännande upplevelse, men det är viktigt att planera i förväg. Norge, Danmark, Finland eller Island är fantastiska länder – men beroende på varför du flyttar och vart du ska, kan din flytt kräva olika steg.

Här tipsar vi på flyttfirma Vasastan om några av de viktigaste sakerna att tänka på när du flyttar inom Norden.

Kontrollera visumkraven

Om du planerar att flytta från ett nordiskt land till ett annat bör du se till att du uppfyller eventuella krav på visum eller uppehållstillstånd. Om du till exempel planerar att stanna i Norge längre än tre månader måste du ansöka om uppehållstillstånd innan du anländer till landet.

Transport

Fundera på hur du ska ta dig från en plats till en annan. Kolla upp flygbiljetter eller tågpass i förväg och boka dem vid behov. När du reser till avlägsna platser kan du behöva hyra en bil eller ta en buss.

Boende

Ta reda på vilka boendealternativ som finns i destinationslandet. Gör efterforskningar om hyrespriser och tillgänglighet i det område dit du vill flytta. Du kan också överväga att bo hos vänner eller familj tills du kan hitta en egen lägenhet.

Förvaring

Om du planerar att flytta från ett nordiskt land till ett annat är chansen stor att en del av dina tillhörigheter inte får plats i en resväska! Överväg att hyra förvaringsutrymme på den plats du flyttar ifrån, så att du kan behålla större föremål när du flyttar utomlands. Det sparar både tid och pengar när det är dags att flytta igen.

Viktigt att göra ordentlig research

Att flytta inom Norden kan vara en fantastisk upplevelse, men det är viktigt att göra sin research och se till att man är förberedd på alla tänkbara scenarier innan man ger sig iväg. Lycka till med din flytt!

Trygg och smidig flytt i Vasastan - anlita oss!
28 Aug 2023