Se flytten som en möjlighet att rensa ur

Hur mycket saker har du egentligen? Den frågan kan ofta ställas i samband med en flytt och där dina vänner ska hjälpa till att bära. Vi som flyttfirma i Vasastan har sett det mesta i samband med våra uppdrag och en sak står klar: de flesta har saker som man aldrig kommer att använda. 

Vi tömmer ofta förråd och olika källare där våra kunder blir närmast chockade över vad som finns i dessa. Man glömmer bort att man har den saken, man glömmer den möbeln och man har en massa barnkläder som bara ligger i kartonger. Samma sak gäller för garderober. Vi människor har en tendens att köpa på oss en massa prylar och kläder som inte används. “ De kommer att passa i framtiden - om jag bara går ner några kilo så…” Du känner igen dig, eller hur? 

Sanningen är att de sällan gör det. De där jeansen du köpte för tio år sedan, den där sköna jackan som var lite för trång eller den där lampan som kommer att passa in perfekt i den bostad du drömmer om på landet. De kommer, mest troligt, inte att passa och du kommer inte att hitta användning för dem. Vårt råd? Rensa! 

Var ärlig och osentimental 

Vi brukar som flyttfirma i Vasastan alltid rekommendera våra kunder att rensa ur lite. Man får aldrig en bättre chans att skapa lite luft i garderoben än vid en flytt. Det hela är dessutom inte så svårt. 

Ta ur alla dina kläder och skapa tre stycken högar. Behåll - Kanske - Inte. De kläder du definitivt vill behålla lägger du i den ena högen, de du kanske vill ha kvar i den andra och i den tredje högen lägger du de kläder, skor och föremål som du inte ska ha kvar. 

Vis av erfarenhet så vet vi att Kanske-högen kommer att växa sig stor. Vilket leder oss till vikten av att vara ärlig och osentimental. Har du inte använt en tröja på 10 år, hur troligt är det att du kommer att använda den i framtiden? 

Loppis är perfekt vid en flytt 

Sedan då? Här kommer det roliga. Vi har sett att många av våra kunder utnyttjar möjligheten att göra en liten loppis. Ring till dina vänner och be dessa samla ihop sina saker - enligt samma tillvägagångssätt som du gjort - och därefter så kör ni en liten loppis i samband med flytten. Det är A) ett riktigt roligt sätt att bli av md saker man inte använder B) ett kul sätt att umgås med sina vänner och C) faktiskt förvånansvärt lukrativt rent ekonomiskt. Det senare förklaras av att folk i allmänhet älskar loppisar och att man vill göra det där klippet. Kan du sälja en märkeströja för någon hundralapp så kommer du att hitta en köpare. Kan du sälja tio stycken - ja, då har du plötsligt tusen kronor att spendera. Vilket gott och väl kommer att täcka flyttpizza och några öl till de som hjälper dig med flytten. 

Det du bör kolla är eventuella tillstånd. Ring polisen och kolla vad som gäller för detta i din stad. 

Ett annat tips är att du skänker bort de saker du inte använder. Det finns många som har behov av kläder, skor och andra saker. Exempelvis Myrorna och Erikshjälpen kan hjälpa till med hämtning i många fall. Oavsett vilket dock: se till att ta tillvara på möjligheten att rensa ur i samband med din flytt. En mer spartansk garderob och mer luft i förråden är mumma för själen! 

Trygg och smidig flytt i Vasastan - anlita oss!
26 Jul 2023