Tio tips inför flytten

Dags att flytta? Då har du mycket att tänka på. Som flyttfirma i Vasastan har vi lång erfarenhet och kan alltid hjälpa till med tips och råd. Här är några saker som kan vara bra att tänka på inför flytten. Följer du dessa punkter så kommer du får mer tid till roligare saker.

Märk flyttlådorna

Se till att märka alla lådor tydligt med vilket rum de är avsedda för och en kort beskrivning av föremålen inuti så att det blir lättare att packa upp och organisera när du kommer till ditt nya hem.

Gör en checklista

Att flytta är en överväldigande process, med många olika saker att hålla reda på. För att underlätta processen kan du skapa en checklista med alla saker du behöver göra före flyttdagen så att du inte glömmer något viktigt.

Mät möbler och större föremål

Mät alla möbler och stora föremål som du planerar att ta med dig så att det inte blir några överraskningar när flyttdagen kommer. Inte minst är detta till stor hjälp för flyttpersonalen.

Dokumentera dina ägodelar

Innan du flyttar bör du ta bilder av varje rum i ditt gamla hus, ifall något skulle försvinna eller om det uppstår tvister om skador som uppstått under flytten. Detta kan vara ett bra sätt att dokumentera föremålens skick innan de flyttades.

Skaffa en bra försäkring

Se till att teckna en tillräcklig försäkring för både dina ägodelar under flytten och din nya bostad. På så sätt är du skyddad om det värsta skulle hända och något skadas eller försvinner under flytten.

Förbered för de första dagarna

Förbered ett överlevnadspaket för flyttdagen som innehåller allt du behöver för de första dagarna i ditt nya hem - som toalettartiklar, snacks, vattenflaskor och kanske till och med ett klädbyte. Då slipper du packa upp lådor när du kommer fram!

Packa allt viktigt

Se till att packa en övernattningsväska med alla saker som är nödvändiga för själva flytten - saker som laddare, handdukar, underhållningsenheter och andra saker som kan behövas på dagen.

Ha ordning på dokumenten

Lägg undan alla viktiga papper, till exempel födelsebevis eller andra juridiska dokument, som du kan behöva på flyttdagen och förvara dem på ett säkert ställe under hela flytten.

Informera grannarna

Se till att kontakta dina nya grannar i förväg för att informera dem om flytten, så att de inte blir överraskade av flyttbilen som står utanför deras dörr!

Egentid

Slutligen, om du känner dig överväldigad av all planering i samband med en flytt - ta lite tid för dig själv innan flyttdagen kommer. Fira ditt gamla hem och planera en rolig aktivitet med vänner eller familj efter att flytten är klar! Detta är ett bra sätt att koppla av och bearbeta den förändring som en flytt innebär.

Trygg och smidig flytt i Vasastan - anlita oss!
22 Aug 2023