Så hittar du en bra och pålitlig flyttfirma

När du letar efter en flyttfirma är det viktigt att se till att du får bästa möjliga valuta för pengarna. Du bör jämföra olika företag och hitta ett som har rätt kombination av prisvärdhet, kvalitet, tillförlitlighet och kundservice.

Oseriösa flyttföretag har alltid funnits på marknaden. Med oseriösa menar vi dom som saknar exempelvis f-skattsedel, trafiktillstånd, försäkringar med mera. Dock är dessa företag ganska duktiga på att sälja sina tjänster. De lovar guld och gröna skogar men känns ofta igen på låga priser som ändå sällan kommer att betala sig.

Här är några tips på hur du väljer en pålitlig flyttfirma i Vasastan:

Läs recensioner på nätet

Innan du bestämmer dig för en viss leverantör, ta dig tid att läsa igenom recensioner från deras tidigare kunder. Detta hjälper dig att få en uppfattning om vilken typ av tjänster de erbjuder och om kunderna har varit nöjda med sina erfarenheter.

Be om offerter

När du har begränsat potentiella företag,kontakta direkt och be om offerter från var och en av dem. Tre till fyra firmor kan vara lagom antal att kontakta. Jämför vad som ingår i paketet och kostnaden för att hitta en som bäst passar dina behov och din budget.

Kontrollera försäkringsskyddet

De flesta välrenommerade flyttfirmor bör kunna uppvisa bevis på sitt försäkringsskydd, till exempel ansvarsförsäkring eller transportförsäkring. Se till att kontrollera detta innan du bokar ett företags tjänster.

Kolla att papperen är i ordning

Fråga efter organisationsnumret på företaget och kontrollera hos Skatteverket. Fråga om flyttfirman har f-skattsedel, betalar arbetsgivaravgifter, hur många anställda de har, skatteskulder och liknande uppgifter. Om flyttföretaget ni tänkt anlita inte vill lämna ut sitt organisationsnumret så strunta i att anlita firman fråga. Alla företag i Sverige har ett organisationsnummer som är en offentlig uppgift.

Fråga om extra kostnader

Fråga om det tillkommer några andra avgifter eller kostnader, till exempel extra kostnader för förpackningsmaterial eller bränsletillägg. Det är viktigt att få en fullständig överblick över alla kostnader som är förknippade med flytten så att du kan planera därefter.

Kontrollera betalningsalternativ

Oseriösa flyttföretag tar bara kontant betalning efter utfört arbete. Be istället om att få betala i förskott eller med kort alternativt faktura.Om du väljer timpris, fråga hur många personer flyttfirman skickar och hur stor flyttbilen är. Om du vill ha kontroll över slutnotan så fråga efter fast pris eller ett maxpris.

Fråga om flyttmaterialet

Fråga om det ingår flyttkartonger och emballage i flyttjänsten. De flesta flyttbolag tar betalt för leveranser men lånar ut flyttkartonger, det är dock ovanligt att kunden får köpa övrigt emballage. Ett tips är att låta flyttfirman ta hand om packningen, då ingår i de flesta fall emballage. Dessutom slipper du på detta sätt ansvaret om något går sönder på grund av felaktigt eller slarvigt utförd packning.

Trygg och smidig flytt i Vasastan - anlita oss!
6 Sep 2023